Visie

Mijn visie

Bij het maken van een keuze voor een kinderopvang is het voor u als ouder belangrijk te weten welke visie een kinderopvang of gastouder hanteert bij de opvang van uw kind(eren), zodat u kunt nagaan of de manier van opvang bij u en uw kind(eren) past.

Ieder kind is anders en uniek.  Ze ontwikkelen zich op hun eigen tempo met zijn/haar eigen mogelijkheden. In een vertrouwde, veilige en stimulerende omgeving zal uw kind zich op zijn/ haar gemak voelen, waardoor uw kind alle ruimte krijgt om zich te ontwikkelen.  Door de kleinschaligheid van PuurJong Kinderopvang, max 6 kinderen, heeft uw kind alle tijd en ruimte om zichzelf te ontwikkelen.

In de praktijk

Ik bied de kinderen dan ook dagelijks een uitdagende binnen- en buitenruimte waarin ze kunnen spelen, leren en leven zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Ik ga veel met de kinderen naar buiten. Wij wonen in een rustige omgeving waar we heerlijk buiten kunnen zijn. Uitstapjes naar het bos, speeltuin, Griendtsveenpark, fietsen in bakfiets zijn hier onderdeel van. Om alle zintuigen te ontwikkelen maak ik gebruik van Sensory Play.  Zien, ruiken, voelen, horen en proeven ontdekken wij door de activiteiten hier op aan te passen. De kinderen vinden het leuk en leerzaam. Voor zowel de baby als de basisschool kinderen zijn er verschillende activiteiten mogelijk. De creativiteit wordt gestimuleerd door onze activiteiten aan te passen aan bijv de seizoenen, feestdagen of vrij knutselen. Ik bied dagelijks een veelzijdig  programma dat zeker niet verveelt.

IMG_0839

De onderlinge sociale relaties tussen kinderen ontwikkelen zich meestal spelenderwijs. Het ontwikkelen van de sociale vaardigheden zoals samen spelen, opkomen voor jezelf, rekening houden met een ander, samenwerken en overleggen komen dan volop aan bod. Het  contact tussen kinderen onderling wordt gestimuleerd door het aanbieden van spelletjes, liedjes en samenspel. Plezier met elkaar en respect naar elkaar hebben staat voorop!

Verder is er voldoende ruimte voor rust. Rust in de zin van de middagdutjes, maar ook voor de kinderen die behoefte hebben om zichzelf terug te trekken. Ruimte om een boekje te lezen of alleen te spelen. Er wordt gekeken naar de individuele interesses van het kind.