Mijn opvang

Mijn visie
Bij het maken van een keuze voor kinderopvang is voor u als ouder belangrijk
te weten welke visie een kinderopvang of gastouder hanteert bij de opvang van uw kind(eren), zodat u kunt nagaan of de manier van opvang bij u en uw kind(eren) past.

Ieder kind is anders en uniek. Ze ontwikkelen zich op hun eigen tempo met zijn/haar eigen mogelijkheden. In een vertrouwde, veilige en stimulerende omgeving zal uw kind zich op zijn/haar gemak voelen, waardoor uw kind alle ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Door de kleinschaligheid van PuurJong Kinderopvang, max 6 kinderen, heeft uw kind alle tijd en ruimte om zichzelf te ontwikkelen.

In de praktijk
Ik bied de kinderen dan ook dagelijks een uitdagende binnen- en buitenruimte waarin ze kunnen spelen, leren en leven zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Ik ga veel met de kinderen naar buiten. Wij wonen in een rustige omgeving waar we heerlijk buiten kunnen zijn. Uitstapjes naar het bos, speeltuin, Griendtsveenpark, fietsen in de bakfiets zijn hier onderdeel van.
Om alle zintuigen te ontwikkelen maak ik gebruik van Sensory Play. Zien, ruiken, voelen, horen, en proeven ontdekken wij door de activiteiten hierop aan te passen. De kinderen vinden het leuk en leerzaam. Voor zowel de baby's als de basisschool kinderen zijn er verschillende activiteiten mogelijk.
De creativiteit wordt gestimuleerd door onze activiteiten aan te passen aan bijv de seizoenen, feestdagen of vrij knutselen.
Ik bied dagelijks een veelzijdig programma dat zeker niet verveelt.

De onderlinge sociale relaties tussen kinderen ontwikkelen zich spelenderwijs. Het ontwikkelen van de sociale vaardigheden zoals samen spelen, opkomen voor jezelf, rekening houden met een ander, samenwerken en overleggen komen dan volop aan bod. Het contact tussen kinderen onderling wordt gestimuleerd door het aanbieden van spelletjes, liedjes en samenspel. Plezier hebben met elkaar en respect naar elkaar hebben staat voorop!

Verder is er voldoende ruimte voor rust. Rust in de zin van de middagdutjes, maar ook voor de kinderen die behoefte hebben om zichzelf terug te trekken. Ruimte om een boekje te lezen of alleen te spelen. Er wordt gekeken naar de individuele interesses van het kind.

Contact

PuurJong Kinderopvang

Koolwitje 12

7826 GH Emmen

Telefoon: 06-41517751

LRKP-nummer: 978515663

 

Stuur een bericht

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.